Comunitate

Școala din România unde toți copiii învață bine. Este la țară!

Broscăuți este o comună din județul Botoșani. Aici este Şcoala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu“, diferită de multe alte școli din mediul rural prin faptul că toți copiii învață foarte bine. Nu doar că au note foarte bune la școală, dar câștigă multe concursuri județene sau naționale, având note bune și la olimpiadele școlare.

Printr-o bună colaborare a școlii cu părinții și autoritățile locale, educaţia copiilor a devenit un cult, după cum a spus directorul Iuliana Apostol.

Părinții celor 200 de elevi sunt oameni simpli, o parte dintre ei fiind plecați la muncă în străinătate. Copiii sunt stimulați să învețe atât cu burse, dar mai ales au înțeles faptul că învățătura le deschide multe posibilități în viață, îi scapă de sărăcie.

Printre cei mai bune eleve din şcoală se numără Isabela Tremur şi Denisa Mihalache. Ambele au peste media generală de peste 9.90 şi sunt colege de bancă, în clasa a VI-a. Din cei 20 de elevi din clasă, 11 au burse de merit, cu medii de peste 9.90. „Nu trebuie decât să fii atent la ore, la ce se predă, să-ţi faci temele şi să-ţi placă să înveţi. Să faci lucrurile astea cu plăcere. Atât“, spune Isabela Tremur.

La Evaluarea Naţională, în ultimii doi ani, promovabilitatea a fost de 100 % la şcoala din Broscăuţi.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: