Administrație

Statul redevine proprietar pe zece mii de hectare

Tribunalul Hunedoara a pronunțat în cursul zilei vineri o hotărâre deosebit de importantă pentru județul Hunedoara. Este vorba despre dosarul retrocedărilor din Masivul Retezat, respectiv procesul prin care instanțele judecătorești au stabilit că titlurile de proprietate pentru circa 10.000 de hectare, emise pe numele celor moștenitoare ale familiei Kendeffy, au fost nelegale.

“Astfel, statul român redevine proprietar al păşunilor, pădurilor, golurilor alpine, inclusiv al terenurilor pe care se află lacurile glaciare din Parcul Naţional Retezat şi rezervaţia ştiinţifică Gemenele”, a transmis Prefectura Hunedoara.

Tribunalul Hunedoara a pronunțat Hotărârea nr.84/2022 prin care au fost respinse ca nefondate recursurile civile declarate de pârâtele reclamante reconvențional PONGRACZ ELISABETA (Elisabeth) și HELENE KAROLYI și de către pârâtul S.C. ROTUNDA SRL împotriva sentinței civile nr. 327/10 august 2020 pronunțată de Judecătoria Hațeg.

Poziția procesuală a Comisiei Județene pentru Stabilirea Drepturilor de Proprietate Privată asupra Terenurilor Hunedoara a fost de achiesare la sentința civilă nr. 327/10 august 2020 pronunțată de Judecătoria Hațeg și a solicitat respingerea recursurilor. Urmează ca sentința definitivă să fie pusă în aplicare, a mai transmis sursa citată.

Vizualizări: 58

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: