Justiție

Susținătorii Laurei Codruţa Kovesi ies vineri în stradă

Mobilizare a susţinătorilor fostei şefe a DNA pe facebook în vederea participării la proteste. Vineri, 15 februarie, în București, Cluj și Sibiu sunt anunțate pe reţeaua de socializare proteste pentru susținerea Laurei Kovesi.

Conform postărilor de pe facebook, protestul din București este anunțat pentru Piața Victoriei, începând cu ora 17.00.  „Suntem oficial în dictatura! Laura Codruta Kovesi a fost pusă sub acuzare de secția Adinei Florea (PSD). Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua când ea trebuie să-și prezinte candidatura în fața Parlamentului European”, se arată pe pagina de facebook a evenimentului.

Şi la Cluj este mobilizare mare pentru proteste şi potrivit anunțului de pe facebook oamenii se vor strânge în Piața Unirii, începând cu ora 18.00:

„Clujul, alături de Franța, Germania, Olanda, Austria, Europa, o susține pe Laura Codruta Kovesi… Laura Codruta Kovesi este un simbol justițiar care reprezintă poporul. Haideți să o susținem în strada! Haideti masiv in strada!… Ne-am saturat de infractorii ce au preluat parlamentul, guvernul si toate institutiile statului!”

 Şi grupul “Vă Vedem din Sibiu” organizează vineri un marș în Piaţa Mare, de la ora 18, sub titlul “Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!”.

“Infractorii disperați sunt, cum știm, cei mai periculoși. Infractorii disperați care conduc România au adus-o în cel mai periculos punct de la integrarea ei europeană încoace: cetățenii României sunt tratați represiv de către puterile statului. S-a văzut în 10 august. S-a văzut și aseară, când împotriva Laurei Codruța Kovesi au fost îndreptate forțele represive ale Secției speciale de anchetare a magistraților – pe care Comisia de la Veneția ne-a cerut să o desființăm. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ține, ca și până acum, România în Europa. Ne vedem vineri seară, la ora 18, în Piața Mare. Fiindcă România e Europa – și așa va rămâne”, se anunță pe facebook.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri că a primit o citaţie din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în justiţie, în calitate de suspect.  Koveşi a precizat că este nevinovată şi că îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european.

Vizualizări: 333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: