Eveniment

Sute de polițiști caută droguri pe plajă și în Marea Neagră

Peste 300 de poliţişti şi jandarmi sunt angrenaţi într-o amplă acţiune care se desfăşoară pe litoralul românesc, pe o distanţă de circa 90 de kilometri, într-un dosar de trafic de droguri, la căutări participând şi 14 ambarcaţiuni, scafandri, precum şi două elicoptere, a declarat sâmbătă, în staţiunea Mamaia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.
"Au fost descoperite şi ridicate mai multe colete susceptibile a conţine droguri de mare risc. Tocmai de aceea Poliţia Română şi alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au transmis dimineaţă o informare, o atenţionare către cetăţeni prin care i-am anunţat să nu deschidă aceste colete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, tocmai pentru că aceste droguri au concentraţie foarte ridicată, peste 90%, şi ar putea reprezenta un pericol pentru viaţa şi integritatea persoanelor", a explicat reprezentantul IGPR.
Conform acestuia, căutarea drogurilor va continua în zilele următoare. Întrebat dacă în afara drogurilor găsite pe plajă, astfel de pachete au fost descoperite şi plutind pe apele Mării Negre, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române a confirmat, menţionând că tocmai de aceea sunt efectuate şi căutări cu scafandri şi elicoptere.
"Da, au fost găsite droguri inclusiv pe mare, tocmai de aceea această operaţiune a beneficiat de sprijinul a două elicoptere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar şi a 14 ambarcaţiuni din cadrul Poliţiei de Frontieră. S-au folosit şi scafandri în aceste căutări de astăzi. Operaţiunea este în derulare şi sperăm să găsim toate coletele care conţin droguri, pentru a înlătura orice potenţial pericol la adresa cetăţenilor din Constanţa", a afirmat Georgian Drăgan.

El a adăugat că au fost cetăţeni care au anunţat autorităţile, prin numărul 112, că au găsit colete ce ar conţine droguri, menţionând totodată că din datele anchetatorilor reiese că nu ar fi nicio persoană care ar fi găsit respectivele colete şi nu ar fi alertat poliţiştii.
Conform reprezentantului IGPR, toate acţiunile de căutare sunt coordonate de DIICOT, procurori ai acestei structuri aflându-se la Constanţa.

Galerie foto



Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: