Omul zilei

Tedros Adhanom Ghebreyesu, preşedintele OMS, spune că nu există nici un secret legat de noul coronavirus care să fi fost ascuns de SUA.

Tedros Adhanom Ghebreyesu, preşedintele OMS, spune că nu există nici un secret care să fie legat de noul coronavirus, după ce SUA a suspendat finanţarea către OMS acuzând organizaţia că a nu a răspuns prompt la criza generată de noul coronavirus.

Statele Unite şi-au suspendat la începutul săptămânii trecute finanţarea pentru OMS, acuzată că ar fi prea apropiată de China şi că a gestionat necorespunzător pandemia. Presiunea a crescut la 16 aprilie în SUA când republicanii din Congres i-au cerut preşedintelui Donald Trump să condiţioneze reluarea finanţării către OMS de demisia lui Tedros Adhanom Ghebreyesus de la conducerea Organizaţiei, pe care îl acuză că a "eşuat" în a răspunde prompt la criza generată de noul coronavirus.

La Geneva, şeful OMS şi-a apărat ferm poziţia: "OMS nu are niciun secret. Pentru că este periculos dacă păstrezi informaţii secrete sau confidenţiale. Din prima zi, nimic nu a fost ascuns de SUA ", a insistat Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de AFP. El şi-a reiterat apelul la "unitate naţională" şi "solidaritate globală":. "Fără unitate naţională şi solidaritate globală, vă pot asigura: ceea ce este mai rău ne aşteaptă. Deci, să prevenim această tragedie", a spus Tedros, asigurând că "politica este susceptibilă să alimenteze pandemia".

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Omul zilei:

Citește și: