Externe

Tensiuni uriașe între Rusia și Ucraina. Amenință cu legea marțială

Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko a anunţat luni că va propune Parlamentului instituirea legii marţiale după ce Rusia a atacat şi capturat trei nave ucrainene în Marea Neagră, transmite Reuters.

Poroşenko a precizat că Parlamentul ar putea decide luni dacă aprobă legea marţială, care restrânge libertăţile civile şi acordă puteri sporite instituţiilor  statului.

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina au izbucnit duminică, după ce Ucraina a susţinut că două nave de luptă şi un remorcher au fost atacate şi apoi capturate de forţele ruseşti. La rândul său, serviciul de securitate rus FSB a afirmat că navele ucrainene au intrat în apele tertitoriale ruseşti, au încercat să întreprindă acţiuni ilegale şi au ignorat avertismentele.

Ucraina a afirmat că navele se deplasau de la Odesa la Mariupol, în Marea Azov şi că a informat partea rusă în legătură cu deplasarea navelor, conform BBC. De asemenea, a susţinut că navele au fost atacate şi avariate în timp ce încercau să părăsească zona şi că şase marinari au fost răniţi.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: