Administrație

Titi Aur propune asigurarea RCA pentru șofer

Titi Aur, fostul campion de raliu, spune că nu este normal ca tariful pentru RCA să fie calculat în funcţie de maşina condusă, ci că ideal este ca acest calcul să fie făcut în funcţie de şofer.

Acesta propune ca asigurarea să fie încheiată pentru șofer, și nu pentru mașină: „Nu este corect să ai RCA pe maşină. Asigurarea RCA nu trebuie să fie pe maşină. Logic ar fi să fie pe mine, pe şofer, pe CNP. Asta se practică deja în alte ţări. Asta pentru că maşina nu strică nimic, eu stric, că eu sunt la volan.  Da, CASCO trebuie să fie pe maşină. Pentru că una este să asiguri o Dacie Logan de 10.000 euro, alta e să asiguri un Rolls Royce de 300.000 euro.

Dar eu, cel de la volan, eu fac accidentul. Nu e normal ca RCA să se calculeze în funcţie de capacitatea maşinii. În funcţie de vârstă, de experienţă şi de daunele pe care le-am provocat, aşa trebuie să se calculeze RCA.

Pentru că nu e corect ca, dacă eu vă dau maşina să o conduceţi şi loviţi pe cineva, RCA-ul maşinii mele se scumpeşte, dar dvs, pe permisul dvs, nu aveţi nicio pată. Vă urcaţi în altă maşină şi nu e nicio problemă. Mie asiguratorul îmi spune că trebuie să plătesc mai mult pentru RCA-ul meu, deşi eu am fost la emisiune, nu la volan. E complicat, însă“, a precizat Titi Aur.

Piața asigurărilor se află într-o situație dificilă, după ce ASF a decis ridicarea autorizaţiei de funcţionare pentru Euroins, liderul de piaţă din industria asigurărilor auto.

Vizualizări: 320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: