Politică

Traian Băsecu, posibil primar al Capitalei

Traian Băsescu, ales primar al Capitalei acum două decenii, a spus duminică seară, din nou, că nu exclude o candidatură pentru Primăria Municipiului București, acesta adăugând că vrea să își rezolve mai întâi ”problema cu dosarul de la Înalta Curte”.

În septembrie, Curtea de Apel București a admis solicitarea CNSAS și a constatat calitatea de colaborator al Securității în privința fostului președinte, decizia fiind contestată la Înalta Curte de Casație și jutiție.

"Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată”, a declarat, duminică seară, la România TV, Traian Băsescu.

”Pot lua in consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante. Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeti ca se termina într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor", a spus acesta, edil al Capitalei între 2000 și 2004.

"Dacă aş candida, aş câştiga. Sigur, nu se pune problema unei alianţe şi merge PMP singur, în acest caz. Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan - n.r.) pentru că la mine incertitudinea e majoră deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan", a mai declarat Băsescu.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: