Justiție

Trei fermieri din Mehedinți, trimiși în judecată. Ce au făcut!

Trei fermieri din Mehedinți au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție, fiind acuzați că au obținut prin fraudă fonduri europene. Cei trei sunt Alina Maria Surdilă, Claudia Elena Surdilă și Doru Gheorghe Bivolaru.

În perioada 2010-2013, în contextul derulării a două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile - ”Fermă de semi-subzistență ...”, Surdilă Alina-Maria și Surdilă Claudia-Elena au folosit în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P) mai multe documente false din care rezulta că îndeplinesc condițiile minime de acordare a sprijinului prevăzute în fișa măsurii din Ghidul Solicitantului și că toate informațiile din cererile de finanțare și din documentele anexate sunt corecte.

"În demersurile lor, inculpatele au beneficiat și de sprijinul inculpatului Bivolaru Gheorghe Doru care, în calitatea menționată mai sus, le-a pus la dispoziție o parte dintre documentele false din care reieșea apartenența celor două la o formă asociativă și numărul de familii de albine deținute de acestea. Acționând în această manieră, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 39.089 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în procesul penal", arată un comunicat al DNA.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui teren ce aparține inculpatului Bivolaru Doru Gheorghe.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mehedinți cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Vizualizări: 708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: