Justiție

Un fost primar din Timiș riscă o nouă condamnare

Fostul primar al comunei Tormac din județul Timiș a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada 2008-2012, Aurică Băran a efectuat în mod nelegal plăți constând în achitarea unor facturi emise de diverse societăți comerciale, în care se atestau, în mod nereal, executarea unor lucrări sau livrarea unor bunuri contractate.

"Prin aceste demersuri a fost creat primăriei comunei Tormac un prejudiciu total de 1.527.757 lei.
Principala modalitate de cauzare a acestui prejudiciu a constat în încheierea de contracte de achiziție publică cu societăți comerciale deținute sau controlate de persoane din anturajul inculpatului Băran Aurică sau chiar de acesta, prin intermediul unor membri de familie.
Primăria Comunei Tormac s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.610.757 lei, solicitând actualizarea acestei sume cu dobânzi și penalități legale aferente, până la recuperarea integrală a sumei", arată un comunicat al DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș. Băran a mai fost condamnat tot într-un dosar instrumentat de DNA. 

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: