Justiție

Tudorel Toader: Eu am venit să sting focul

Afirmații interesante, chiar dacă în dungă, făcute marți seara de ministrul Justiției, Tudorel Toader, la Antena 3. Acesta a sugerat că nu a avut niciodată de gând să dea o ordonanță de tipul OUG13, care scotea o țară întreagă în stradă acum doi ani. “Nu am avut sentimentul ăsta de teamă că 'voi da foc la ţară'. Știu OUG 13 care a avut şi un număr cu ghinion, ştiu efectele. Eu am venit să sting focul după OUG. Nu am această teamă pentru că nu am făcut şi nu voi face ceva care să creeze o astfel de stare de pericol”, a spus ministrul Toader.

Mai mult, acesta a susținut că nu partidul vine cu proiecte pe Justiție în guvern. „Eu am o bună colaborare cu doamna premier. În Guvern nu vine partidul cu proiect de lege, sau grupul parlamentar, în Guvern se duce doar ministrul”, a spus Tudorel Toader.

Ministrul a spus însă că nu va fi cazul decât al unei eventuale avizări a unui proiect depus în parlament. „Amnistie și grațiere, să închidem... poate să fie proiect de lege din Parlamennt pe care se cere punct de vedere. Dăm avize, avem o directie de avizări”, a spus acesta.

Tudorel Toader a fost întrebat dacă se simte amenințat de Dragnea. „Nu. Să nu dau un răspuns mult prea tranșant, nu eu am venit să bat la ușa ministerului sau a alianței de guvernare că vreau să fiu ministru. Eu mi-am construit o carieră universitară, o carieră în practică, am acasă o garderobă de robe”, a spus el, precizând că a fost la două ședințe ale PSD doar pentru că a fost invitat.

Vizualizări: 506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: