Comunitate

U făt a murit în burta mamei, la spital. Anchetă!

Un făt a murit în pântecul unei femei care a fost lăsată să aștepte ore întregi într-o rezervă de la Spitalul Buftea din Ilfov. Acuzațiile vin de la avocatul Adrian Cuculis care a anunțat că în acest caz s-a făcut plângere penală.

Potrivit avocatului, care este și președinte al Asociației de protecție a pacienților C.A.R.L.A (Conștientizare, Asigurarea Calității Actului Medical, Responsabilizare, Luptă, Alinare), femeia era gravidă în 39 de săptămâni.


Ea a fost diagnosticată cu urgență la naștere, internată și lăsată în rezervă până când fătul a murit în pântec, susține avocatul. „Deși se internase dimineață la ora 8:00 și medicul declasare că este o urgență, femeia a așteptat până seară la ora 19:00 pentru a fi refăcută o testare a funcțiilor vitale ale fătului, moment la care s-a constatat că decedase. De menționat este și faptul că la internare, fătul era în viață”, a explicat Adrian Cuculis. Avocatul a adăugat că s-a depus o plângere penală și că, în paralel, la DSP se desfășoară o anchetă.

Cuculis a mai dezvăluit faptul că familia a mai pierdut un copil, în același mod.

 
 

Vizualizări: 54

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: