Justiție

Udrea și Andronic, retrimiși în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunţat, luni, retrimiterea în judecată a Elenei Udrea pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, dar şi a lui Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă, după ce au readministrat unele probe care fuseseră anulate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii precizează că au făcut o percheziţie informatică pentru administrarea probelor necesare.

”La data de 24 iunie 2019, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus retrimiterea în judecată a inculpaţilor Udrea Elena Gabriela, membru al Guvernului la data faptelor, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor şi Andronic Dan-Cătălin, om de afaceri şi jurnalist, pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă”, au transmis, luni, procurorii DNA.

Aceştia au precizat că, anterior, în etapa procesuală a camerei preliminare, prin încheierea din data de 11 februarie 2019, judecătorii din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus anularea unor probe (emailuri) şi îndepărtarea lor de la dosar.

”În consecinţă, procurorii anticorupţie au solicitat restituirea cauzei în vederea readministrării probelor anulate, lucru pe care l-au şi făcut în contextul efectuării unei percheziţii informatice, a mai transmis DNA.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 11 februarie, să excludă mai multe probe din dosarul în care Elena Udrea şi Dan Andronic au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, respectiv mărturie mincinoasă.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: