Politică

Un deputat USR PLUS se ia la trântă cu Antena 3

Deputatul USR PLUS, Catalin Tenita, anunta ca va sesiza CNA in legatura cu emisiunile „fantasmagorice” de la Antena 3. El se refera la emisiunile in care sunt invitati numerologi care prevad viitorul.

„Pe Antena 3 Razvan Dumitrescu sta de vorba cu un numerolog (whatever that means). Omul in cauza explica ca, potrivit proiectiilor lui, 2021 va fi anul revoltelor in Romania si ca 2021 va fi si primul an in care ‘vom aduce ode Zeului pentru mancare’ (‘Si sa nu se inteleaga ca Zeul ar fi vreun supermaket sau multinationala, va fi un individ si e posibil sa fie un roman, un roman patriot…’ – reprodus textual.)

 
Parerea mea e ca astfel de aberatii nu au ce cauta pe un post de stiri, care si-a obtinut licenta de emisie si statutul de must-carry de la CNA. Si care mai e si finantat de la stat prin tot felul de programe pe motiv ca informeaza populatia.

In calitate de deputat si membru al Comisiei pentru arta, cultura si media voi trimite o intrebare scrisa saptamana viitoare CNA-ului pentru a lamuri daca licenta pentru o televiziune de stiri include (sau permite) astfel de emisiuni fantasmagorice.

Sunt aceste emisiuni ceea ce numim in termeni largi stiri? Au vreo conexiune cu realitatea? Sau sunt niste tampenii care predispun apoi oamenii la gandire irationala, la teorii ale conspiratiei, la vulnerabilitate fata de dezinformare si la alte chestiuni de acest tip?”, a scris Tenita pe Facebook.

Antena 3 are o emisiune speciala pentru astfel de subiecte, intitulata „Adevaruri ascunse”. Invitattul permanent al acestei emisiuni este numerologul Mihai Voropchievici.

 
 

Voropchievici si-a dat cu parerea, de-a lungul timpului, despre atentate teroriste si despre alegerile prezidentiale din Romania.

„2016, ca vibratie noua, este un an fatal. Vor exista atentate iar extremismul va inflori. Este un final de ciclu de 9 ani. Tot ce s-a intamplat in acesti 9 ani, ce s-a premeditat trebuie definitivat anul acesta. Daca ai in bagaj un excedent, trebuie sa scapi de el

2016 (cifrele adunate au ca rezultat 9, o cifra neagra). 16, numarul din coada anului, poate rezulta in urma unei operatiuni de genul ‘8+8’, doua cifre ale mortii. 14.07.2016, data atentatului- iar apare cifra 6, o cifra a mortii. 14, ziua de nastere a Frantei moderne este o cifra a unei depravari, a unei delasari, a unor greseli. O cifra gaunoasa pentru Franta, care conduce la naivitate, credulitate extrema, neimplicare in nimic important, superficialitate, tendinta pronuntata in a se eschiva in asumarea responsabilitatilor. Se merge pe principiul ‘cum o vrea Dumnezeu’. Cifra de nastere a Frantei simbolizeaza lenea”, spunea numerologul dupa atacurile teroriste de la Nisa.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: