Comunitate

Val de căldură persistent, pe 7-9 iulie

COD GALBEN vestul, nord-vestul, sudul, sud-estul și parțial centrul țării
Duminică și luni (7 și 8 iulie), vremea va deveni caniculară în Banat, Crișana, vestul Maramureșului, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și a Dobrogei și în jumătatea sudică a Moldovei.

În aceste regiuni, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37°C și 31-33°C pe litoral, iar pe parcursul zilei de luni, în sud-estul teritoriului, se vor înregistra 38°C.

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități. Noaptea de luni spre marți (8/9 iulie) va fi caracterizată de minime termice tropicale, ce se vor situa în jurul a 20-22°C.

COD PORTOCALIU sud-vestul, sudul și sud-estul țării

Pe parcursul zilei de marți (9 iulie), valul de căldură va fi în extindere și intensificare. În jumătatea sudică a Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, zona continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, temperaturile maxime se vor situa între 38-39°C, iar cele minime nu vor coborî sub 22-25°C, caracterizând o noapte tropicală. Disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând frecvent valori de 82-84 de unități.

COD GALBEN cea mai mare parte a țării
În Banat, Crișana, vestul Maramureșului, sud-vestul Transilvaniei, jumătatea nordică a Olteniei, nordul Munteniei și în centrul și estul Moldovei, vremea se va menține caniculară, temperaturile maxime urmând a se situa frecvent între 35-37°C, iar pe litoral se vor înregistra 31-33°C. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități.


Valul de căldură va continua să se intensifice și va persista cel puțin până luni, 15 iulie. În vestul, sudul, estul și sud-estul teritoriului, temperaturile maxime vor atinge frecvent 39-41°C, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. În funcție de evoluția probabilă a situației, prezentul mesaj va fi actualizat.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: