Comunitate

Vânătoarea cu ogari se pedepsește cu închisoare

Vânătoarea cu ogari În Romania constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la trei ani sau cu amendă.

Vânătoare ilegală cu ogari, în judeţul Galaţi. S-a întâmplat pe fondul de vânătoare Schela.

„Am fost informaţi de către paznicul fondului de vânătoare Schela că anumite persoane au mers la braconaj cu nişte câini. Noi aveam informaţii, stăteam şi la pândă deoarece ştiam despre aceste persoane că folosesc nişte ogari, este primul caz de braconaj cu ogari în judeţul Galaţi. Imediat am constituit echipa operativă împreună cu poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase. Ne-am deplasat în zonă, unde am surprins un bărbat care avea nişte câini ogari şi un cal. Se plimbau pe fondul de vânătoare, aşa au motivat la început. Vânătoarea cu ogari în România este interzisă. Vânătoarea cu ogari se practică astfel, persoanele care deţin aceste animale dau drumul la câini după care aceşti câini aleargă vânatul, în special iepuri şi căprioare pentru că sunt mai uşor de prins şi mai micuţe, persoanele ajungând din urmă şi capturând vânatul în stare vie sau moartă. În acest fel nu mai folosesc arme şi sunt foarte greu de depistat pe fondul de vânătoare. Este primul caz de acest fel în Galaţi“, a precizat Adrian Alexandru, preşedinte AJVPS Galaţi.

Poliţiştii au putut deocamdată doar să amendeze bărbatul cu 5.000 de lei. „Tânărul însoţit de cei doi ogari a fost depistat de poliţişti pe un fond de vânătoare din extravilanul comunei Schela . Întrucât legea interzice accesul cu ogari sau cu metişi de ogari pe fondurile cinegetice, acesta a fost sancţionat contraventional“, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi. La ferma unde sunt ţinuţi ogarii care au fost depistaţi de poliţişti şi vânători, nimeni nu a ieşit ca să explice ce s-a întâmplat. Dar animalele sunt încă acolo. 

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: