Politică

Varianta românească a PNRR nu bate cu ce vrea Bruxelles-ul

Ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea susţine că există diferenţe mari între termenii în care s-a discutat la Bruxelles Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi felul în care acesta a fost prezentat în România. El a arătat că unele dintre proiectele propuse ca având finanţare prin PNRR nu vor putea fi aplicate dacă nu se încadrează în normele decise la Bruxelles pentru acest plan.

El a explicat că, spre exemplu, alocarea de bani din aceste fonduri pentru autostrăzi nu intră în fondurile pentru energie verde, în timp ce transportul pe calea ferată, da.
„Autostrăzi nu e verde, dar CFR-ul e verde. (...) Nu poţi să te baţi pentru toate, trebuie să-ţi alegi bătăliile. (...) Ce spun acum este că ne vom bate şi, cu ajutorul preşedintelui Iohannis în Consiliu, şi cu ajutorul lui Dacian Cioloş în Parlamentul European şi al co-raportorilor care vor rămâne co-raportori, vor face evaluările anuale pe PNRR, pentru subiectul infrastructură. Însă pe celelalte domenii nu o să rămână. (...) Trebuie să fie mai multă tranziţie verde.” a adăugat ministrul.
El a menţionat că i-a făcut preşedintelui Klaus Iohannis „o cerere de parteneriat” şi că a avut cu acesta un „schimb de păreri foarte interesant şi foarte franc pe acest subiect.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: