Eveniment

Veste extraordinară pentru bolnavii de cancer! Medicamentul care face minuni


 
Un medicament care ar putea opri înmulțirea celulelor canceroase a arătat semne timpurii de funcționare.
 
Mai mult de jumătate din cei 40 de pacienți le-a fost administrat berzosertib, iar creșterea tumorilor a încetat. Berzosertib a fost chiar mai eficient atunci când a fost administrat în timpul chimioterapiei, se arată într-un studiul realizat de Institutul de Cercetare a Cancerului (ICR) și Royal Marsden NHS Trust .

Studiul a fost conceput pentru a testa siguranța medicamentului. Berzosertib este primul care a fost testat dintr-o nouă familie de tratamente, care blochează o proteină implicată în repararea ADN-ului. Blocarea acestei proteine împiedică cancerul să modifice deteriorarea celulelor lor.

Face parte dintr-o ramură a tratamentului cunoscut sub numele de „medicamente de precizie”, care vizează gene specifice sau modificări genetice. Studiul a implicat pacienți cu tumori foarte avansate, pentru care nu a funcționat niciun alt tratament.

Aceasta a fost ceea ce este cunoscut ca studiu "faza unu", care este conceput doar pentru a testa siguranța unui tratament. Cercetătorii sunt optimiști că berzosertib ar putea opri creșterea tumorilor, potrivit BBC.

Unul dintre autorii studiului, prof. Chris Lord, un profesor de genomică a cancerului la ICR, a declarat că aceste semne precoce au fost „foarte promițătoare”, adăugând că a fost neobișnuit în studiile din faza unu să vadă un răspuns clinic.

Cu toate acestea, vor fi necesare alte studii pentru a demonstra eficacitatea medicamentului.

"Acest studiu a implicat doar un număr mic de pacienți ... Prin urmare, este prea devreme să luăm în considerare că va schimba modul în care este tratat cancerul", a spus dr. Darius Widera la Universitatea din Reading.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: