Comunitate

Animale sălbatice, otrăvite pe câmp

Comisarii Gărzii de Mediu Timiş au descoperit că o societate agricolă din Liebling a aplicat şase tone de substanţe toxice, care au otrăvit mai multe animale sălbatice. Au fost identificate trei cadavre de căprior, unul de şacal, şase de fazan, respectiv două de coţofană.

„În urma cercetărilor întreprinse de comisarii GNM, a reieşit faptul că societatea a aplicat manual raticid Ratt Killer (4000 kg) şi moluscocid Axcella (2000 kg), pe o suprafaţă totală de aproximativ 50 hectare (terenuri agricole şi spaţii din incinta fermei). Motivul invocat de reprezentanţii societăţii a fost o invazie masivă de rozătoare şi melci, atât în fermă cât şi pe terenuri. O parte din aceste terenuri se suprapun, însă, cu fondul cinegetic 52 Jebel gestionat de AJVPS TIMIŞ”, au transmis cei de la Garda de Mediu Timiş.

Verificările efectuate de comisarii GNM Timiş, împreună cu reprezentanţii IPJ Timiş, au continuat, în data de 17 noiembrie, în incinta fermei din Liebling, unde echipa de control a constatat că angajaţii societăţii incendiau deşeuri amestecate (menajere, reciclabile, ambalaje de la produse de combatere dăunători şi fitosanitare, filtre de ulei, etc).

Firma cu pricina a fost amendată cu 40.000 de lei și are obligația aplicării unor măsuri dispuse de Garda de Mediu.

Galerie foto


Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: