Comunitate

Computer tomograf la spitalul din Hațeg

Spitalul din oraşul Haţeg a pus în funcţiune un computer tomograf nou (CT), primul de acest fel din cadrul unităţii medicale, aparatul permiţând examinarea pacienţilor mult mai rapid şi obţinerea unor imagini de o calitate superioară în urma investigaţiilor imagistice efectuate cu acest echipament.

"Până acum, pacienţii care aveau nevoie de examinări CT erau nevoiţi să se adreseze spitalului din municipiul Hunedoara sau unor spitale mai mari. Prin punerea în funcţiune a computerului tomograf nu mai este necesară deplasarea în alte localităţi pentru astfel de investigaţii", a declarat vineri, pentru AGERPRES, primarul oraşului Haţeg, Adrian Puşcaş.

Primele investigaţii au fost efectuate vineri pentru anumite cazuri urgente, urmând ca de luni să fie preluate şi persoanele care vin cu bilete de trimitere emise de medicii specialişti sau cele care doresc să fie examinate contracost.

Computerul tomograf a costat 1,93 milioane de lei şi a fost achiziţionat de Primăria oraşului Haţeg în colaborare cu Spitalul orăşenesc Haţeg printr-un proiect cu finanţare nerambursabilă câştigat prin POR 2014-2020 ce vizează modernizarea ambulatoriului integrat de specialitate al unităţii medicale prin dotări şi echipări.

Proiectul a avut o valoare totală de 10,33 milioane de lei, în cadrul acestuia fiind cumpărate şi alte echipamente medicale moderne necesare pentru secţiile de radiologie, nou-născuţi, obstetrică-ginecologie, chirurgie, dermatologie şi dotarea laboratorului medical.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: