Eveniment

13 persoane din Gorj care au avut contact cu italianul infestat cu virus nu sunt contaminate

Toate cele 13 persoane din Gorj care au intrat în contact cu cetățeanul italian diagnosticat cu coronavirus după ce a vizitat România au fost testate și nu sunt infectate cu coronavirus, a anunțat miercuri Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă comună cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Alte 19 persoane din Gorj, care nu au intrat în contact direct cu cetățeanul italian, urmează să fie testate.

La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că autoritățile negociază achiziționarea a 10 termoscanere pentru aeroporturi (care identifică persoanele cu febră). La finalul acestei zile s-ar putea ști când vor fi cumpărate și când vor ajunge aceste termoscanere în România, a precizat Raed Arafat.

De asemenea, autoritățile fac demersuri pentru achiziționarea în regim de urgență a altor echipamente de protecție pentru coronavirus, a mai precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care spune că România nu este singura țară care face aceste achiziții acum, în regim de urgență.

"Lipsa măștilor din farmacii este un lucru care se întâmplă în toată Europa, nu suntem singura țară", a subliniat Raed Arafat. "Unele persoane au ascuns măștile ca să poată să le vândă la suprapreț când starea de panică este mai ridicată. Sunt convins că vor apărea măștile la prețuri mult mai ridicate decât în mod obișnuit", a adăugat Arafat.

Raed Arafat a lansat și un apel către populație să își ia informațiile privind coronavirusul din surse verificate și a subliniat și faptul că "dacă vom avea un caz de coronavirus nu înseamnă că vom avea o epidemie".

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: