ISU Dobrogea a anunţat miercuri după-amiază un incendiu la Rafinăria Petromidia, la instalaţia de distilare a motorinei. Peste 70 de pompieri intervin pentru stingerea incendiului izbucnit miercuri după amiază, la Rafinăria Petromidia, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Pentru locuitorii din Năvodari a fost trimis un mesaj Ro-Alert din cauza degajărilor mari de fum, iar verificările făcute de echipajul CBRN la faţa locului nu au arătat valori peste limita normală, care ar putea pune în pericol populaţia.

Un pompier a fost rănit la un picior în timpul intervenţiei, fiind transportat la spital. Incendiul a fost stins şi nu se mai degajă fum în atmosferă, dar se acţionează în continuare pentru golirea şi răcirea instalaţiei.

“ Avem un coleg care prezintă traumatisme la picior şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa de un echipaj din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. De asemenea, a mai fost evaluată o persoană la faţa locului, dar, din fericire, nu a necesitat transportul la spital”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU.
 

“Intervin peste 70 de pompieri din cadrul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa. Din fericire, până la această oră nu au fost identificate victime. Avem informaţii că au fost trei angajaţi pe instalaţia de hidrocracat care, din fericire, se pare că s-au autoevacuat atunci când a avut loc explozia. Intervenim momentan cu nouă autospeciale de stingere, cu autospeciala de transport victime multiple, un echipaj CBRN, cinci ambulanţe SMURD, opt ambulanţe SAJ şi două autoscări plus echipajele de pompieri din cadrul rafinăriei. Din ordinul inspectorului general de la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost dispuse ca măsuri suplimentare să ne vină în ajutor alte nouă autospeciale de stingere de la judeţele Bucureşti – Ilfov, Tulcea, Călăraşi şi Ialomiţa. De la Bucureşti – Ilfov vom avea în sprijin şi patru roboţi de stingere care au intrat recent în dotarea inspectoratului”, a declarat Ana Maria Stoica.

Vizualizări: 14

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: