Eveniment

A început războiul

Televiziunea de stat din Iran susține că cel puțin 80 de ”teroriști americani” au fost uciși în urma atacului cu  rachete lansate de Teheran asupra bazelor militare ale SUA din Irak, afirmând că niciuna dintre rachete nu ar fi fost interceptate, scrie Reuters. Trump susține însă că ”totul este bine” și că SUA au cea mai puternică armată din lume. Surse militare americane spun că trupele au fost avertizate și au putut să se adăpostească din timp în buncăre.

 Ministrul de externe al Marii Britanii Dominic Raab a condamnat atacurile cu rachete balistice asupra bazelor militare din Irak care adăpostesc militari ai coaliției internaționale, condusă de SUA, inclusiv britanici.

 Raab a mai spus că este îngrijorat în legătură cu informațiile privind daunele și folosirea rachetelor balistice. ”Cerem Iranului să nu repete aceste atacuri periculoase și iresponsabile și, în schimb, să caute detensionarea situației”, a spus el.

Șeful Statului Major de la Teheran, generalul Mohammad Baqeri, a amenințat SUA că riposta Iranului va fi și ”mai puternică și mai zdrobitoare” dacă americanii vor răspunde după atacul cu rachete balistice, transmite CNN.”Astăzi a venit vremea ca oficialii americani slabi să înțeleagă puterea Republicii Islamice și să opteze pentru o metodă ca armata sa de teroriști să părăsească regiunea”, a declarat generalul, potrivit sursei citate.


Ministrul de externe de la Teheran, Javad Zarif, a susținut, după atacul masiv cu rachete balistice asupra forțelor conduse de SUA în Irak, că Iranul nu vrea război, dar se va apăra împotriva oricărei agresiuni. El sugerează că baza aeriană al-Asad a fost atacată pentru că de acolo ar fi decolat drona americană care l-a ucis vineri, la Bagdad, pe puternicul general iranian Qassem Soleimani.


Televiziunea de stat din Iran citează un oficial al Gărzilor Revoluționare care susține că Iranul vizează alte 100 de ținte în cazul în care Washingtonul va riposta. Aceeași sursă mai susține că elicopterele și echipamentele militare americane au fost serios afectate de atacurile lansate.

Iranul a dat publicității și primele imagini cu atacul asupra bazelor americane.

 Pe de altă parte, președintele SUA Donald Trump a confirmat atacul asupra a două baze militare, dar a transmis un mesaj potrivit căruia totul este sub control în ceea ce privește situația trupelor americane.Trump preciza că daunele sunt încă evaluate, dar din informațiile de până acum ”totul este bine”.

 ”Evaluarea daunelor este în desfășurare, dar, până acum, totul este bine! Avem cea mai puternică și bine echipată armată din lume, de departe! Voi face o declarație mâine dimineață”, a transmis Trump pe twitter.

Vizualizări: 870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: