Politică

Blocul democratic se vrea alternativă la AUR

Un cerc restrâns de la vârful PSD și PNL negociază intens pentru constituirea unui „bloc democratic” ca alternativă la ascensiunea AUR, au declarat surse politice pentru Libertatea.

Potrivit sursei citate, cu „blocul democratic”, cele două partide vizează câștigarea tuturor alegerilor din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

„Strategia va fi blocarea mișcărilor naționaliste și extremiste”, au dezvăluit surse care participă la negocierile dintre PSD și PNL.

Negocierile se desfășoară în format restrâns, iar ele sunt purtate din partea PNL doar de Nicolae Ciucă și Lucian Bode, secretarul general al partidului, în timp ce de la PSD, negociatorii sunt președintele Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu și prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu.

„Nu cred că cineva își imaginează că Bode și Ciucă negociază fără să îl informeze pe Iohannis. Cine crede așa ceva este naiv. Iohannis și-a dat ok-ul, altfel transmitea partidului că nu este de acord cu negocierea. De când e președintele PNL, Nicolae Ciucă nu a făcut nimic de capul lui, fără să se consulte cu Klaus Iohannis”, a declarat un vicepreședinte PNL pentru Libertatea.

 

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: