Administrație

Câini special dresaţi pentru închisorile din România

Câini special dresaţi vor participa în perioada următoare la o serie de controale în închisorile din România.

Ei vor ajuta la căutarea de droguri şi de telefoane mobile în rândul deţinuţilor. Spre deosebire de sistemele electronice de scanare, mirosul fin al câinilor poate depista fără probleme inclusiv microcartelele din telefoanele mobile.

Dan Halchin, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor: ”Gradul de acurateţe a semnalelor pe care le dă un câine astfel antrenat a ajuns la nivelul microstimulilor, adică prin mijloace electronice de detecţie n-ai nicio şansă să detectezi un SIM, de exemplu, sau un obiect de tipul unui telefon mobil atât de miniaturizat încât nu declanşează, nu ştiu, poate detectoare de metale sau o paletă de detectoare de metale. Iată, unitatea canină, câinele simte şi imediat ne spune că e ceva în neregulă acolo.”

Vameşii dispun în prezent de 37 de echipe canine specializate, iar alte 23 se află în pregătire. Anul trecut, 650 de deţinuţi au fost prinşi cu telefoane mobile şi alţi 47 au fost depistaţi drogaţi. În penitenciarele româneşti se află în prezent 23.000 de persoane încarcerate.

Vizualizări: 37

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: