Politică

Carmen Dan, ministru până în mai

Carmen Dan, protejata lui Liviu Dragnea, liderul PSD, va mai rămâne în fruntea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) până în luna mai, afirmă surse politice. Carmen Dan este pe un loc eligibil la alegerile europarlamentare.

Carmen Dan este între primii pe lista de candidați a PSD la alegerile pentru Parlamentul European din data de 26 mai 2019. Ceea ce înseamnă că va mai rămâne ministrul MAI foarte puțin timp.

Carmen Dan și Ministerul pe care-l conduce sunt într-un con de umbră din vară, după violențele din 10 august. Atunci, Jandarmeria a folosit bâte și gaze lacrimogene pentru a alunga din Piața Victoriei pe cei care veniseră la protestul Diasporei.

Intervenția brutală a jandarmilor nu a fost lămurită nici astăzi, fiind deschis și un dosar penal.

Cu toate acestea, impresia generală este că Ministerul de Interne condus de Carmen Dan a ordonat bătaia din Piță, iar pentru a acoperi acest lucru au urmat o serie de declarații, altele de la o zi la alta.

La audierea din Parlament, ministrul Carmen Dan a anunțat că va propune modificarea legii care reglementează adunările publice, astfel încât să împiedice protestele organizate în mediul online, însă legea nu a fost încă lansată în dezbatere publică.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: