Comunitate

Chirii de o mie de euro pe noapte în Alba Iulia, de Centenar

Sute de anunţuri de închirieri camere sau locuinţe în Alba Iulia pe perioada minivacanţei de Ziua Naţională sunt postate pe cele mai mari platforme online de profil. Preţurile pornesc de la 250 de euro şi ajung la 1.500 de euro, în funcţie de suprafaţa locuinţei, dotări şi apropierea de Cetatea Alba Carolina, locul în care vor avea loc majoritatea evenimentelor. La hoteluri și pensiuni camerele sunt rezervate, puținele care mai sunt disponibile fiind oferite la o mie de euro pe noaptea.

Unii locuitori au ales să își închirieze apartamentele în mini-vacanța de 1 Decembrie, iar cu banii să plece din oraș și să își facă vacanța în altă parte. 

Autorităţile se aşteaptă ca aproximativ 150.000 de persoane să ajungă la Alba Iulia pentru a participa la manifestările dedicate Centenarului, însă oraşul cu o populaţie de sub 65.000 de locuitori nu are capacitatea de cazare pentru zeci de mii de oameni care se presupune că vor sta două-trei nopţi. "Mi-a venit ideea să închiriez apartamentul cu trei camere în momentul în care m-au sunat foşti colegi de facultate din Iaşi să îi cazez. Mi-au spus că au căutat locuri de cazare şi sunt foarte scumpe, aşa că am verificat anunţurile şi am constatat că se pot câştiga mulţi bani pentru două-trei nopţi în care îmi dau locuinţa. Eu, familia şi prietenii din Iaşi vom sta la părinţii mei, iar apartamentul îl închiriem cu 800 de euro pentru trei nopţi", a relatat, pentru News.ro, un proprietar care a postat un anunţ pe una dintre cele mai mari platforme de profil.

Proprietarul unei garsoniere situate la 500 de metri de cetate îşi pune la dispoziţie locuinţa de 40 de metri pătraţi cu 1.000 de euro. "Am văzut că la hotel e o cameră la acest preţ, iar locuinţa mea oferă condiţii de lux şi e chiar lângă locul evenimentelor. Cred că voi reuşi să o închiriez, până acum au sunat vreo 20 de persoane, dar au vrut să las mult din preţ", a spus bărbatul.

Un alt localnic cere 1.500 de euro pentru un apartament cu trei camere, pentru trei nopţi, însă anunţă că oferă "bonus" preparate tradiţionale din zonă.

Cu privire la vizitatorii care vor ajunge în oraş, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au comunicat că vor fi amenajate temporar parcări mari la periferie, pe terenuri arabile, iar de acolo turiştii vor fi preluaţi cu autocare pentru a fi aduşi în zona cetăţii. Traficul rutier va fi închis pe zone extinse din oraş, inclusiv în zilele în care vor avea loc repetiţii pentru parada militară, iar autorităţile locale anunţă că interzic folosirea dronelor.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: