Politică

Ciolacu: Cîţu, eşti un mincinos!

Marcel Ciolacu l-a făcut mincinos pe prim-ministrul Florin Cîţu şi i-a transmis că atât el, cât şi coaliţia de guvernare, au votat în decembrie în Parlament programul de guvernare care prevedea creşterea pensiilor în acest an, nu în 2022. „Sunteţi de un an jumate la guvernare şi tot ce faceţi este să schelălăiţi patetic că «PSD e de vină». ZERO soluţii! Dacă nu sunteţi în stare, plecaţi. Lăsaţi-ne!”, a adăugat liderul social-democraţilor.

„Cîţu, eşti un mincinos! Ce încredere să mai aibă europenii să îţi dea pe mâna 30 de miliarde de euro, când tu îţi minţi cu neruşinare proprii cetăţeni", a spus liderul PSD.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscal-bugetare, în care este prevăzută înghețarea pensiilor în 2021 și amânarea majorărilor prevăzute în lege din 2021 până în 2023 și 2024.

Premierul Florin Cîțu consideră că majorarea de 8% promisă de PNL a fost făcută în campania electorală, nu în programul de guvernare.

„Mărirea pensiilor cu 8% era în programul electoral, nu în programul de guvernare. Punctul de pensie în 2021 e mai mare decât cel de anul trecut. Nu îngheață nimeni pensiile! Pensiile sunt mai mari decât anul trecut. Conform noului calendar, acestea vor creşte în fiecare an, de la 1 ianuarie. Astfel, următoarea creştere a pensiilor va fi în ianuarie 2022”, a spus premierul, recunoscând astfel că PNL i-a mințit pe pensionari în campania pentru alegerile parlamentare.
Opoziția a criticat dur Guvernul Cîţu pentru că nu a mai crescut pensiile în 2021. Premierul liberal evocă criza sanitară, dublată de cea economică.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: