Administrație

Confiscă mașinile din care se aruncă gunoaie

Toate masinile sau carutele din care se arunca gunoaie pe domeniul public vor fi confiscate, fara posibilitatea de a fi recuperate. Acesta este avertismentul primarul municipiului Braila, Marian Dragomir, dupa ce a vazut ca amenzile nu-i pot opri pe cei care arunca ilegal deseuri.

Edilul a mai precizat ca masura este legala. Anuntul a fost facut miercuri de catre primarul Marian Dragomir, pe contul sau de Facebook.

Conform postatii, toate vehiculele, masini sau atelaje care vor fi surprinse ca descarca gunoi pe domeniul public, pe strazi ori pe camp, vor fi confiscate, iar proprietarii nu le vor putea recupera. Masinile vor fi vandute, iar veniturile vor intra la bugetul national, in timp ce carutele vor fi distruse.

Dragomir a sustinut ca totul este conform legii, iar masura vine ca o ultima solutie pentru a-i descuraja pe cei care arunca mormane de gunoaie pe campuri ori pe strazi.

"Ani de zile, toti primarii din Romania s-au confruntat cu deseurile aruncate haotic prin zonele limitrofe ale municipiilor sau chiar ale comunelor. Din punctul meu de vedere, nu a functionat nici amenda si nici educatia la acesti oameni si atunci trebuie luate masuri cat mai radicale.

Catastrofa ecologica pe malul Ariesului: cantitati industriale de pet-uri s-au adunat la doar cateva zile dupa ce zona a fost curatata

Anul trecut spre sfarsit au aparut normele de aplicare ale unei legi si prin aceasta prevedere legislativa noua, putem lua masuri cat mai drastice. Eu sunt ferm convins ca dupa ce vor fi confiscate primele 10- 20 de carute si autoturisme sau autovehicule, cei care au facut un obicei din aruncarea gunoiului pe drumurile publice vor inceta cu aceasta practica, deoarce chiar daca unii dintre ei privesc intr-un mod hilar amenda, din momentul in care vor ramane fara mijlocul de transport se vor opri din aceste practici.

Pana la urma, este trist ca am ajuns in aceasta situatie, dar trebuie in anumite momente sa luam masuri foarte dure pentru descurajarea celor care arunca gunoiul pe domeniul public", a declarat, pentru News.ro, primarul Brailei.

Pentru a-i prinde pe cei care arunca gunoi in cantitati mari pe domeniul public, municipalitatea braileana va instala anul acesta peste 200 de camere de supraveghere.

Primarul municipiului Braila, Marian Dragomir, a precizat ca masura anuntata ii vizeaza doar pe cei care arunca mari cantitati de deseuri pe spatiul public.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: