Eveniment

Controversatul ambasador american Adrian Zuckerman își încheie brusc mandatul

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu l-a primit luni, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun. Mandatul lui se încheie brusc imediat după evenimentele din SUA legate de insurecția fanilor lui Donald Trump asupra Capitoliului. Este destul de neobișnuită astfel de încheiere bruscă de mandat al unui ambasador al SUA, chiar și în condițiile în care la Casa Albă se va instala o nouă administrație.

 
Adrian Zuckerman s-a remarcat în scurtul mandat de Ambasador al SUA în România prin declarațiile politice belicoase la adresa actorilor politici din România care au depășit cu mult rolul de ambasador.

 
„Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit luni, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun. Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea părții române pentru activitatea ambasadorului Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la București, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral”, transmite MAE.

 
Potrivit sursei citate, ministrul român de Externe a trecut în revistă realizările înregistrate pe parcursul anului 2020 în cooperarea dintre România și SUA, pornind de la dialogul politic substanțial la nivel înalt și incluzând progrese concrete în domenii de interes comun, inclusiv dezvoltarea componentei economice și de energie a Parteneriatului Strategic, prin încheierea unui Acord interguvernamental în domeniul energiei nucleare civile și avansarea în identificarea de surse de finanțare pentru proiecte cu caracter strategic în acest domeniu sau proiectele majore de interconectare regională, precum Rail2Sea și ViaCarpathia.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: