Politică

Criză, dar nu pentru dulăi. Privilegii și bani mai mulți la ASF!

Un proiect de lege care oferă șefilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) imunitate totală în fața legii pentru deciziile luate intră la votul final din Senat astăzi, potrivit ordinii de zi. Proiectul, inițiat de liberalul Florin Roman, prevede și noi privilegii financiare pentru șefii ASF și a trecut deja de Camera Deputaților.

Conducerea ASF, arbitrul pieței asigurărilor și al pieței de capital, ar beneficia prin această lege de decontarea cheltuielilor cu locuința de serviciu, cazare, transport și diurnă pentru membrii Consiliului care nu locuiesc în București.

PNL și PSD au votat aproape în unanimitate proiectul în plenul Camerei Deputaților în luna octombrie, în plină campanie electorală, în ciuda protestelor USR PLUS și a unei părți a societății civile, care a reclamat introducerea de noi privilegii pentru o categorie de demnitari.

Ramona Dinu, senator USR în precedentul legislativ, a criticat dur proiectul de lege, potrivit unui comunicat de presă: „Nici Florin Iordache nu ar fi avut curajul să propună o asemenea enormitate, respectiv imunitatea absolută pentru toţi membrii conducerii unei instituţii de control ce supraveghează ca întreaga piaţă a serviciilor financiare să funcţioneze corect, legal, conform principiilor economiei de piaţă”.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: