Politică

De râsul lumii! Avem un senator ilegal

Procurorii fac acum anchetă la Senat pentru a vedea de ce senatorii nu l-au exclus până acum pe Cristian Manciu, care avea interdicție de a candida de acum 4 ani.

În 2016, când Manciu declara pe proprie răspundere că întruneşte condiţiile legale pentru a candida, el avea, de fapt, interdicţia în vigoare.

Senatorul Marciu a fost consilier judeţean şi chiar vicepreşedinte al Consiliului judeţean Giurgiu când Agenţia de Integritate a constatat că făcea şi afaceri cu instituţiile din subordine, ceea ce este ilegal.

 Deşi are raport de incompatibilitate şi a pierdut în instanţă lupta împotriva Agenţiei de Integritate, Cristian Marciu a candidat în toamna lui 2016 declarând pe proprie răspundere că are dreptul să candideze.

Numai că legea (Art. 25) interzice să mai ocupi o funcţie publică timp de 3 ani după ce ai pierdut funcţia pentru care ai fost declarat incompatibil. Cristian Marciu a declarat că respectă legea deşi trecuseră doar 4 luni din termenul de 3 ani.

Avocata lui susţine că ar fi o lacună a legii şi dă vina pe cei care puteau să împiedice candidatura, dar nu au făcut-o.

Vizualizări: 539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: