Sport

Departajare dificilă între două echipe din Liga 1

FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni în ultima etapă a play-out-ului Ligii 1, scor 5-1, și a încheiat campionatul cu același număr de puncte ca Hermannstadt. Moldovenii au terminat însă sezonul pe loc mai bun, 11, depășindu-i pe sibieni la al șaptelea criteriu de departajare.

Ambele au 31 de puncte, rezultatul meciului direct din play-out a fost 1-1, iar în sezonul regulat au „dat-o la pace” tur-retur, 1-1 și 0-0.

Regulamentul spune că în situația egalității de puncte, departajarea se face în funcție de numărul de puncte acumulate în sezonul regulat și de aplicarea rotunjirii cu 0,5 puncte. Din moment ce ambele formații au încheiat sezonul regulat cu câte 32 de puncte, se trece la următoarele criterii.

Următoarele 4 criterii fac referire la rezultatele din meciurile directe, dar cele două echipe nu pot fi separate nici aici, având în vedere rezultatele de egalitate pe linie.

Se ajunge la punctul e), care face referire la golaverajul per total din play-out, unde Botoșani stă mai bine, având o diferență de +5 după victoria la scor cu Mioveni, față de +3 cât are Hermannstadt.

Astfel, moldovenii ocupă locul 11 la finalul sezonului, iar Hermannstadt încheie stagiunea pe 12, prima poziție deasupra locurilor de baraj.

Vizualizări: 46

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: