Sport

UTA Arad și Campionii FC Argeș merg la baraj din Liga 1

UTA Arad și Campionii FC Argeș sunt echipele care vor juca barajul de menținere/promovare în Liga 1, după  ce Mioveni, Chindia Târgoviște este a doua echipă retrogradată în Liga 2.

Meciurile din ultima etapă a play-out-ului SuperLigii în urma cărora se decideau a doua retrogradată în Liga 2, respectiv cele două echipe care vor juca baraj de menținere au avut loc vineri seară, 19 mai 2023, la Arad, Pitești și, în premieră, Târgoviște.

UTA a remizat acasă cu ”FC U” Craiova (scor 1-1), Campionii FC Argeș s-a impus pe teren propriu cu Petrolul (scor 3-0), iar Chindia a remizat în fața propriilor spectatori, pentru prima dată de când a revenit în prima ligă, de patru ani, cu FC Voluntari (scor 2-2).

În urma acestor rezultate, Chindia Târgoviște a retrogradat în Liga 2, urmând-o pe CS Mioveni, picată deja de câteva etape. UTA Arad și Campionii FC Argeș vor juca baraj de menținere în SuperLigă cu Gloria Buzău sau Unirea Dej, respectiv cu Dinamo sau SC Oțelul Galați.

Ultima etapă din play-off-ul Ligii 2 are loc duminică, de la ora 13:00, atunci când se decid cele două echipe care vor juca baraj de promovare.

Poli Iași – Dinamo, Steaua – Gloria Buzău și SC Oțelul Galați – Unirea Dej sunt meciurile care decid a doua promovată direct din Liga 2 și cele două formații care merg la barajul cu UTA, respectiv Argeș. Trebuie însă precizat că se promovează direct de pe locul 3, în condițiile în care Steaua, matematic sigură de locul 2, nu are drept de accedere în SuperLigă din cauza formei sale juridice, unde de drept public. Totodată, în această situație, al doilea loc calificabil la baraj este cel al 5-lea din play-out, nu al 4-lea, care devine primul. Poli Iași a promovat de pe locul 1.

Vizualizări: 43

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: