Justiție

Directorul ADS, reținut de DNA pentru trafic de influență

Directorul din Agenția Domeniilor Statului, reținut pentru fapte de trafic de influență pentru care a pretins 350.000 de euro, Marius Ionel Nuță, a recunoscut totul în fața anchetatorilor și a făcut acord cu aceștia pentru o pedeapsă cu suspendare.

Astfel procurorii DNA DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului Marius Ionel Nuță, director al Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (A.D.S.), cercetat în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că în perioada ianuarie – martie 2023, inculpatul Nuță Marius Ionel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu.

În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

În contextul menționat mai sus, martorul i-ar fi remis inculpatului Nuță Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.

Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.

Vizualizări: 35

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: