Justiție

Primar trimis în judecată de DNA

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată, la Tribunalul Ilfov, pe Mircea Minea, primarul din Chiajna. Acesta a fost cercetat de DNA pentru fapte care au legătură cu finanțarea clubului de fotbal din localitate, Concordia, formație care evoluează în Liga 2.

Mircea Minea, primar al Chiajnei din 1996, figurează ca membru fondator al Concordiei, iar până în ianuarie 2015 a fost președinte al Consiliului Director.  „Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Minea Mircea, la data faptelor și în prezent primar al comunei Chiajna, județul Ilfov, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu producerea de consecințe deosebit de grave”, se arată într-un comunicat emis miercuri de DNA.

Conform procurorilor, Minea ar fi pompat din bugetul local o sumă exorbitantă în club, 37.474.795 lei, echivalentul a 7,61 milioane de euro, informează gsp.ro.

Pe deasupra, ar fi închiriat clubului două baze sportive la tarife preferențiale, fără aprobarea Consiliului Local și fără licitație.

Vizualizări: 56

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: