Stil de viață

Divorț de un miliard de dolari

Magnatul sud-coreean Chey Tae-won a fost obligat să-i plătească fostei sale soții 1,38 trilioane de woni (1 miliard de dolari; 788 milioane de lire sterline) în numerar – cea mai mare sumă de divorț din istoria țării.

Această decizie vine la aproape un deceniu după ce căsătoria dintre magnatul Chey şi fosta sa soţie s-a destrămat în urma dezvăluirii că acesta a avut un copil cu amanta sa. Curtea de Apel din Seul a decis joi că Roh So-young – cu care a fost căsătorit timp de 35 de ani – avea dreptul la o parte din acțiunile companiei sale.

Potrivit BBC, avocații lui Chey – președintele puternicului conglomerat SK Group – au declarat că vor face apel, susținând că instanța a considerat „pretenția unilaterală a doamnei Roh ca fiind factuală”.

Suma acordată doamnei Roh a fost o creștere semnificativă față de suma de 66,5 miliarde de woni stabilită de o instanță inferioară în 2022. Acea instanță de familie a respins, de asemenea, cererea doamnei Roh de a primi o parte din acțiunile SK ale lui Chey. Aceasta a fost răsturnată joi, când Curtea de Apel a constatat că acțiunile ar trebui considerate proprietate comună.

În verdictul său, instanța a declarat că „era rezonabil să se decidă că, în calitate de soție, Roh a jucat un rol în creșterea valorii SK Group și a activității comerciale a lui Chey”. Instanța a evaluat averea magnatului Chey la aproximativ 4 trilioane de woni, ceea ce înseamnă că doamna Roh – cu care Chey a avut trei copii – ar lua aproximativ 35%.

 

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: