Administrație

Drum expres între Craiova și Târgu Jiu

Un drum expres de circa 100 de kilometri lungime ar urma să se construiască între Craiova și Târgu Jiu. Deocamdată, însă, Compania de Autostrăzi a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare, circa 20 de milioane de lei cu un termen de predare de 20 de luni.

„Azi am participat, la sediul CNAIR, la semnarea contractului pentru proiectarea „la cheie” (studii geotehnice, arheologice, topografice, de mediu, avize, acorduri, autorizații) pentru drumul expres Craiova - Târgu Jiu (cu o lungime de circa 100 km)”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, noul drum va uni două dintre cele mai importante municipii din Oltenia. „Este legătura Gorjului la rețeaua de drumuri rapide a României, dar beneficiile acestei noi legături se extind spre Valea Jiului/Petroșani, Mehedinți/Baia de Aramă și alte zone”, spune Drulă.

„Acesta este un alt exemplu de proiect important pentru dezvoltarea economică a unei zone a țării prin conectare la rețeaua de drumuri rapide. Drumul expres are separatoare de sens, 2 benzi pe sens, noduri denivelate și nu mai tranzitează localitățile”, a mai detaliat Drulă.

CNAIR a anunțat că miercuri a semnat contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru obiectivul Drum Expres Craiova - Târgu Jiu” cu ofertantul declarat câștigător, Asocierea EGIS ROMANIA S.A. – SEARCH CORPORATION S.R.L.

Valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanțare fiind din Fonduri Europene Nerambursabile, iar termenul de execuție este de 24 de luni, împărțit astfel:
- Perioada pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate este de 14 luni de la data de începere
- 17 luni de la data de începere pentru elaborarea PAC (respectiv în 3 luni de la elaborarea SF)
- 20 luni de la data de începere elaborarea Proiectului Tehnic (respectiv în 3 luni de la elaborarea PAC).
- 4 luni pregătirea documentației pentru licitația de execuție.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: