Sport

Erling Haaland, cinci goluri și nou record în Champions League

Un record vechi de 94 de ani a fost doborât după ce Haaland a perforat de 5 ori poarta lui Leipzig în meciul din optimile Ligii Campionilor, scor 7-0 cu Leipzig.

Erling Haaland este omul recordurilor după cele cinci goluri marcate în poarta lui Leipzig. Atacantul lui City a depășit noi borne după meciul din optimile Ligii Campionilor.  Haaland a avut o prestație entuziasmantă în manșa retur a „dublei” cu Leipzig din optimile Ligii Campionilor. Manchester City a remizat în meciul tur, scor 1-1 în Germania, însă atacantul norvegian a făcut un meci perfect la retur, reușind să marcheze de cinci ori în poarta lui Blaswich.

Atacantul în vârstă de 22 de ani a reușit „dubla” în decurs de doar 78 de secunde. Ulterior, în prelungirile primei reprize, Erling Haaland a marcat pentru a treia oară în poarta lui Blaswich. În startul reprizei secunde, tânărul fotbalist a mai plusat cu încă două reușite.

Astfel, Erling Haaland care este evaluat de agentul Rafaela Pimenta la 1 miliard de euro a ajuns la zece reușite în acest sezon de Liga Campionilor. Mai mult decât atât, fostul atacant al Borussiei Dortmund a stabilit o serie de recorduri, devenind cel mai tânăr fotbalist care a ajuns la 30 de goluri în Liga Campionilor.

Erling Haaland a ajuns la 30 de goluri marcate în cea mai titrată competiție inter-cluburi din Europa la vârsta de 22 ani și 236 de zile, depășind recordul lui Kylian Mbappe. Atacantul lui Manchester City a avut nevoie de doar 25 de partide pentru a înscrie 30 de goluri, atingând această piatră de hotar în mai puține partide față de orice alt jucător.

Vizualizări: 31

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: