Social-media

Experiența unui medic la ușa ministrului sănătății: Aproape în șoc hipotermic...

Un medic din Craiova a povestit printr-o postare pe Facebook că a fost la București, unde avea programată o audiență la ministrul sănătății Sorina Pintea, pe probleme legate de activitatea din spitalul din Craiova, acolo unde își desfășoară activitatea.

Livia David, alături de alte colege, a mers la minister pentru a depune un memoriu prin care gărzile să devină vechime. Între timp, un astfel de proiect de lege a fost depus de parlamentari, dar exeriența neplăcută de la minister rămâne. 

După un drum de câteva ore și alte câteva de așteptat, medicul a reușit doar să înregistreze un memoriu la secretariat, dar cu ministrul nu a mai vorbit pentru că nu a fost primit. Deși au trimis mesaje, nu au primit niciun răspuns. Au stat ore întregi pe un hol.

Au înghețat ore bune pe scările ministerului, iar apoi au plecat acasă umilite și dezamăgite. 

Iată postarea:

“Sunt atât de obosită încât, pur si simplu, nu pot sa înlătur din capul meu întrebarea obsesiva"De ce?"
Ce poate determina un ministru sa ne cheme de la câteva sute de kilometri si apoi sa nu te mai primească?
Ce motivație interioara sau ce factor exterior poate declansa această reacție? Aceasta incalcare( fără precedent, zice-se) a protocolului si politetei? 

Incerc sa gasesc o explicație în textul memoriului pe care din fericire, l-am înregistrat la secretariat prin bunăvoința domnilor secretari de acolo.
Niste tineri de toata isprava, care au făcut tot posibilul sa ne faca așteptarea mai plauzibilă. 
Au încercat pana in cea din urmă clipă sa ne retina..sa ne explice ca Doamna Ministru a revenit la serviciu abia azi. Nu prea pricep ei ce e cu noi, căci memoriul are atașată lista de 2000 de aderenți.

Nu prea pot sa scrie in registru toate numele..ma intreaba daca nu suntem ceva..sindicat, ONG, asociație.. nu suntem, ii raspund . Suntem doar niste medici ce dorim ca Ministrul Sănătății sa ne sprijine un demers legal. Doar atât. Nu pensii speciale, nu fonduri pentru te miri ce cauza pseudostiintifica, nu ordonanța de urgență!
Doar un cuvant..atât!

După ora 17, ora stabilita de dumneaei pentru întâlnire, clipele au trecut cumplit de greu. 
Dacă ar fi raspuns la mesaje, daca ar fi trimis pe cineva, daca ar fi dat macar un semn, cat de mic, probabil ar fi trecut mai usor!!
Si daca ar fi avut o anticameră în care sa putem astepta, nu holul ala absolut sinistru, nezugravit de zeci de ani, în care frigul te cuprinde dupa primele cinci minute de așteptare..e de fapt casa scărilor...nu e un hol.

Ni se spune ca trebuie sa avem răbdare.. alții bântuie pe aici de ore bune. Singura alinare sunt cele două colege ce au dorit să fie alături de mine, aici..deși amândouă ar fi avut, cu siguranță ceva mai bun de facut..ma uit la ele cum tremura, din solidaritate,lângă mine..e prima dată când le vad în realitate ..ne-am intalnit doar în spațiu virtual si in eter atunci când am vorbit la telefon).
După prima jumătate de oră de așteptare si de tăcere din partea Cabinetului, vor sa plecam. Le inteleg..e absolut umilitor ce se intampla..

Dar avem o datorie...fata de cei 2000 de medici ce au semnat ca garzile sa fie vechime..
Eu una nu vreau sa plec..chiar nu vreau..de va fi sa stau pana la 12 in minister, tot o sa vreau sa o vad pe Doamna Ministru.
Din solidaritate, accepta..iar minutele trec greu, căci afara s-a întunecat iar frigul e din ce in ce mai intens..deja a trecut o oră.. niciun mesaj, nicio vorba! Nici macar nu pot gândi.. as fi vrut să o vad în alte condiții.
Nu asa, aproape în șoc hipotermic si cu simptome clare de hipoglicemie!

Le gonesc acum eu pe fete..dar nu vor sa plece. Au rămas pentru mine si pentru cei 2000 de colegi.
Mai trece o jumătate de oră.. ca un fulger, imi trece prin cap ca ultimul tren nu stiu cand pleaca..nu pot ramane..pacienții sunt programați de vreo 3 luni!! 
As rezista..am găsit prin poșetă o cutiuță de dropsuri de vreo 10 grame..cand o deschid, fetele imi multumesc ca si cum le-ar fi dăruit un adevărat festin..probabil le este foame..eu nu simt decat frigul. 

Mai am o ora pana la tren..trebuie să plec! Sa plecam!! Secretarului nu ii vine sa creada ca o facem..dar chiar nu imi bat joc de pacienții mei!!
Dragi colegi, noi atât am putut! 
Acum vom vedea..pe 15 decembrie vom face public răspunsul Ministerului. 
După aceea, vedem!”, a scris acesta pe Facebook.

Vizualizări: 4,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: