Economie

Firme de pază din Caracal, sancționate de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu 449.529 lei (94.240 euro) companiile Safety Securty SRL și Spartan Pază şi Protecţie SRL pentru trucarea unei licitații organizate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva RA, prin Direcția Silvică Hunedoara, în vederea atribuirii contractului: “Contract de prestare servicii de pază – DS Hunedoara 2017“.

Autoritatea de concurenţă a constatat că, cele două companii s-au înțeles și, în urma unui schimb de informații sensibile, și-au coordonat comportamentului concurențial, astfel încât să nu se concureze în cadrul licitației.

Amenzile au fost aplicate astfel: Safety Security SRL- 396.608 lei, Spartan pază şi Protecţie SRL- 52.921 lei. Ambele firme sunt din Caracal.


Având suspiciuni referitoare la cele două companii, RNA Romsilva a sesizat Aautoritatea de Concurență, care a declannșat investigația în noiembrie 2017.

Conform Legii Concurenței, sunt interzise orice înţelegeri între companii ori practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: