Eveniment

Fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu,preotul Alexandru, a murit într-un accident de mașină

Preotul Alexandru Argatu, fiul marelui duhovnic Ilarion Argatu. și-a pierdut viața, marți,  într-un  accident petrecut în județul Bacău.
 
Autoturismul a lovit un stâlp, după care s-a răsturnat pe cupolă lângă un lan de porumb. Salvatorii nu au mai putut face nimic pentru victimă. Impactul i-a fost fatal părintelui septuagenar.

Alexandru Argatu, originar din satul Ioneasa, comuna Vadu Moldovei,  s-a remarcat ca unul dintre cei mai importanți duhovnici și ctitori de biserici din nordul Moldovei. A slujit aproape 50 de ani la Biserica „Înălțarea Domnului”, lăcaș aflat în centrul comunei Boroaia.

Alexandru Argatu a fost hirotonit în 30 ianuarie 1968 de către mitropolitul Iustin Moisescu, ajuns ulterior Patriarh al României.

Preotul Alexandru Argatu avea 75 de ani.

Potrivit Agaton.ro „Părintele Alexandru Argatu este unul dintre cei cinci copii ai duhovnicului Ilarion Argatu (cele două fete au devenit preotese și cei trei băieți preoți). Acesta a scris mai multe cărţi, atât mărturii despre viaţa tatălui său, dar şi sfaturi şi învăţături pe care duhovnicul le-a dat celor care l-au căutat”.

Vizualizări: 365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: