Sport

Fotbaliştii vor afla la 1 iunie când şi dacă vor putea juca

Echipele de fotbal au primit acceptul să reia pregătirea după ridicarea stării de urgență dar fără antrenamente colective deocamdată. Măsura a fost luată pentru a avea suficient timp la dispoziție să îi aducă pe fotbaliști la un nivel bun din punct de vedere fizic până la începerea competițiilor.

Deși nu s-a anunțat, momentan, o dată oficială cu privire la reluarea campionatelor, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a precizat că sunt șanse foarte mari ca întrecerile să reînceapă la jumătatea lunii iunie, așa cum s-a și speculat de altfel în ultimele săptămâni.

Deocamdată, anunțul nu poate fi făcut, a evidențiat Ionuț Stroe, deoarece trebuie verificată traiectoria spre care se îndreaptă pandemia în România și să se ia anumite măsuri de protecție în cazul partidelor oficiale. A dat însă asigurări că pe 1 iunie va veni cu un comunicat oficial referitor la momentul în care se va produce reluarea fotbalului și nu numai. ”România are două, trei săptămâni în urma Germaniei, apropo de valul epidemiologic. Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura ţară care în momentul acesta a repornit competiţiile sportive cu nişte reguli clar şi bine definite şi în momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare şi cu testare, modelul german ne-a fost de folos. Suntem, din punct de vedere al activităţii sportive, puţin înaintea altor state şi ne pregătim şi noi, cu toate protocoalele şi cu tot cadrul legal care ar trebui să descrie viitoarea competiţie. În momentul de faţă, au posibilitatea echipele profesioniste şi toţi sportivii care doresc să se pregătească pentru eventuale competiţii, dar în faza a doua vom avansa şi cu aceste reguli care să permită desfăşurarea în cel mai sigur şi protejat mod a competiţiilor sportive. Eu nu aş avansa date în momentul de faţă pentru că e oarecum riscant pentru o instituţie să facă acest lucru. Discuţiile despre fotbal au avut în vedere asigurarea pentru o lună a activităţii de pregătire ca să poată să înceapă campionatul, urmând ca din a doua jumătate a lunii iunie să putem permite şi competiţiile. Competiţia va fi posibilă în România atunci când epidemia ne-o va permite, pentru că acest virus a închis sportul, nu guvernul sau vreo altă instituţie”, a declarat Ionuț Stroe, la Digi24.

Vizualizări: 47

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: