Politică

Guvernul Orban a căzut și nu prea

Primul pas spre anticipate a fost făcut. Guvernul Orban a fost demis de Parlament, moțiunea de cenzură a PSD fiind votată de 261 de senatori și deputați.

După decizia Parlamentului, președintele Klaus Iohannis trebuie să convoace partidele la consultări pentru desemnarea unui nou candidat la funcția de prim-ministru. Acesta are termen de 10 zile pentru a veni cu echipa de miniștri în Parlament pentru votul de învestitură. Pentru a se ajunge la anticipate, Parlamentul trebuie să nu acorde votul de încredere pentru formarea noului Guvern de două ori, în termen de 60 de zile de la prima solicitare.

Planul liberalilor este ca Ludovic Orban să fie nominalizat de două ori premier, iar parlamentarii PNL să și ei voteze împotrivă.

„Noi am luat decizia foarte simplă ca parlamentarii PNL să nu voteze învestirea niciunui guvern pentru a putea declanşa alegeri anticipate. (...) Dacă după ce ne-au dat jos prin moţiune de cenzură vor vota învestirea aceluiaşi guvern înseamnă că trebuie să se caute şi oricum cred că va râde toată ţara de ei”, a declarat, de altfel, Ludovic Orban, marți seară.

Vizualizări: 330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: