Justiție

Încă un dosar penal pentru primarul de la Timișoara

Poliția Municipiului Timișoara a făcut cunoscut numărul unui dosar penal, anume 8577/P/2022, deschis împotriva primarului din Timișoara.

Deschiderea acestui dosar s-a făcut în urma sesizării unei angajate a Primăriei, pe nume Mirela Toc, din postura sa de avertizor de interes public. În dosar sunt cercetați atât Primarul Dominic Fritz, cât și Viceprimarul Ruben Lațcău, acuzați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, prin efectuarea de lucrări de construcții fără autorizația cerută de lege, pe strada Gheorghe Lazăr, tronsonul cuprins între Str. Calea Circumvalațiunii și Bd. Cetății.

Legea 50 / 1991 interzice clar asemenea fapte și le sancționează cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală.

Amenajările în cauză, pe lângă faptul că sunt făcute cu încălcarea legii, îi nemulțumesc profund pe cetățenii din zonă. Pe de o parte, prin ele s-au pierdut o mulțime de locuri de parcare, oricum departe de a fi suficiente și înainte, dar s-a diminuat și suprafața verde, iar pista de biciclete a fost mutată de pe trotuar pe carosabil, între mașinile staționate și bordură, spre nemulțumirea bicicliștilor care nici nu o folosesc în noua sa variantă, de teama accidentării urmare a posibilelor deschideri prin surprindere ale ușilor mașinilor aflate în staționare. În plus, și asupra semaforizării sunt nemulțumiri, cei din zonă considerând-o fără noimă făcută.

Vizualizări: 54

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: