Administrație

Infirmiera care a cumpărat varză pierde 10% din salariu

Spitalul Județean din Târgu Jiu a anunțat finalizarea cercetării disciplinare în cazul infirmierei care a fost surprinsă în timpul programului, în echipament de lucru, cumpărând varză și încărcând-o în mașina personală.

“Potrivit comisiei de verificare, în data de 12.11.2022, înainte de terminarea programului de lucru, infirmiera de la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie a parăsit locul de muncă și a ieșit în parcarea spitalului, pe strada Tudor Vladimirescu. Aici s-a întâlnit cu o persoană de la care a achiziționat, contra cost, o cantitate de varză pe care a transferat-o în mașina personală, după care a mers la domiciliu”, se arată în comunicatul spitalului.

Din raportul comisiei de cercetare disciplinară rezultă că angajata a încălcat mai multe prevederi ale Regulamentului Intern: a parăsit locul de muncă înainte de terminarea programului de lucru, fără a anunța medicul de gardă și a desfășurat, în timpul programului de lucru, activități în interes personal, manifestări care au adus atingere prestigiului unităţii.

“Infirmiera nu a semnat procesul verbal de predare a serviciului/turei. De asemenea, salariațiilor Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu le este interzis să părăsească unitatea sanitară în echipamentul de protecție/lucru și au obligația de a purta echipament de protecție/lucru corespunzător în timpul programului. Acest lucru le este adus periodic la cunoștință prin adrese transmise de către conducerea unității și serviciul SPIAAM”, mai arată sursa citată.

În baza concluziilor raportului de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis ca sancțiunea aplicată în cazul infirmierei să fie o reducere de 10% a salariului de bază pe o perioadă de trei luni. Dispoziția de sancționare urmează să fie emisă de către compartimentul juridic.

Vizualizări: 342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: