Declarația zilei

Iohannis: Doamna a reuşit să o pună pe butuci

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că România a construit o relaţie de încredere cu lumea arabă, iar până ieri aceasta era o constantă a politicii externe a ţării noastre, însă „acuma doamna a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta”.

”Iniţial, eu am avut un program cam strâns în seara asta. Trebuia să merg repede de aici să fiu gazda unui musafir important şi drag, regele Iordaniei trebuia să vină, dar datorită diletantismului dnei prim-ministru, care ne-a stricat relaţia cu această zonă, nu mai este cazul. Regele Iordaniei s-a simţit personal jignit de abordarea dnei prim-ministru la acel congres din America şi a contramandat vizita. Este o reală problemă pentru România”, le-a spus Iohannis participanţilor la dezbaterea privind „Viitorul oraşelor româneşti în contextul european al conceptului de dezvoltare locală”, organizată de Asociaţia Oraşelor din România.

„România a construit o relaţie de încredere cu lumea arabă, asta e una dintre puţinele constante, a fost cel puţin până ieri, una din puţinele constante din politica externă, unde ca stat am avut o atitudine fermă, corectă faţă de parteneri. Acuma doamna a reuşit să o pună pe butuci şi pe asta. Nu e o glumă. E foarte, foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic”, a mai spus preşedintele.

Viorica Dăncilă a anunţat duminică la Washington mutarea ambasadei României la Ierusalim.

Vizualizări: 783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Declarația zilei:

Citește și: