Justiție

Kovesi, din nou la DNA?

Laura Codruța Kovesi ar putea reveni la șefia DNA. Aceasta a contestat în decembrie decizia de revocare din funcție. “Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror șef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunțată de Curtea Constituțională", arată Kovesi într-un răspuns dat la solicitarea stiripesurse.ro.

Kovesi invocă în plângere faptul că decizia a fost luată practic de Curtea Constituțională, care nu a citat-o pentru un punct de vedere.  "Decizia Curții Constituționale nu a putut fi contestată, inexistența unei căi de atac fiind stabilită de însăși motivarea Deciziei Curții Constituționale", mai arată sursa citată.

"Deciziile CCR sunt definitive. Curtea nu judecă oameni, judecă excepţii, obiecţii sau conflicte juridice de natură constituţională", a fost reacția lui Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Informația vine în contextul în care pe 8 ianuarie expiră mandatul Ancăi Jurma la șefia DNA. Aceasta a refuzat prelungirea mandatului, iar procurorul general nu a nominalizat altă persoană. Interimatul este asigurat de adjunctul Călin Nistor. 

Vizualizări: 930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: