Sport

Marius Copil, învins greu de Federer

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, a fost învins, cu 7-6 (5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, în finala turneului de 500 de puncte de la Basel. Românul a condus cu un break în ambele seturi, scoruri 3-1 şi 4-1.

Copil (28 de ani) a avut o evoluţie remarcabilă la acest turneu, unde a reuşit cel mai important rezultat al carierei sale. El a învins şase adversari mai bine clasaţi decât el în drumul către finală, printre care s-au numărat croatul Marin Cilic, numărul şase mondial, pe care l-a eliminat în optimile de finală (7-5, 7-6), şi germanul Alexander Zverev, al cincilea jucător al lumii, în faţa căruia s-a impus în semifinale (6-3, 6-7, 6-4).

De menţionat că Roger Federer (37 ani), numărul 3 mondial şi deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (20), a câştigat cu această ocazie pentru a noua oară turneul din oraşul său natal, trecându-şi totodată în palmares al 99-lea titlu în circuitul profesionist.

Pentru reprezentantul ţării noastre, aceasta a fost a doua finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia, unde a fost învins în trei seturi de bosniacul Mirza Basic (7-6, 6-7, 6-4).

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: