Stil de viață

Mașină electrică cu autonomie de o mie de kilometri

Piața mașinilor electrice a crescut exponențial în toată lumea, iar vânzările au depășit 10 milioane de astfel de autoturisme în anul 2022, reprezentând un procent de 14% din totalul mondial. Acum, se anunță o adevărată revoluție a vehiculelor mașinilor electrice, prin lansarea în această vară a primei mașini electrice capabilă să parcurgă 1.000 de kilometri, cu o singură încărcare a bateriei sale.

Această mașină electrică va fi produsă de Nio în 2023, un producător de vehicule din Shanghai, potrivit MSN.

Mașina va fi dotată cu o baterie cu stare solidă, cu o capacitate de 150kW și ea va fi furnizată de partenerul WeLion. Nio anunțase introducerea acestui nou tip de baterie încă din 2021 și se pare că ar putea fi disponibilă foarte curând.

Raportul depus la Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informației nu specifică numele celor trei modele pe care Nio intenționează să folosească bateria cu semiconductor, dar se presupune că vor fi sedanul ET7, viitorul ES6 și EC7 SUV-coupe.

 

Cu toate acestea, este puțin probabil ca această tehnologie să fie folosită pentru mașinile mai vechi sau pentru hatchback-ul ET5, care dorește să mențină un preț de listă mai mic.

Toate bateriile din mașinile Nio sunt interschimbabile și ușor de înlocuit prin rețeaua de stații de schimb de baterii. Utilizatorii puteau apoi să adopte bateria cu semiconductor pe orice model de pe drum, pur și simplu abonându-se la serviciu.

Această caracteristică face din Nio o opțiune atractivă pentru cei care doresc să folosească mașini electrice fără a-și face griji cu privire la autonomie și durata de viață a bateriei.

Bateriile cu stare solidă reprezintă un pas major înainte în industria vehiculelor electrice. Oferă o energie specifică mai mare decât bateriile litiu-ion, o autonomie mai lungă și un timp de încărcare mai rapid. De asemenea, sunt mai sigure și mai puțin predispuse la probleme de supraîncălzire, deoarece nu conțin lichide inflamabile.

Nio colaborează cu WeLion de mulți ani, chiar înainte de a lansa prima sa mașină pe piață. Acest parteneriat a dus la producerea de baterii din ce în ce mai eficiente. Producătorul chinez pare așadar intenționat să țină pasul cu cea mai recentă tehnologie în domeniul vehiculelor electrice și să ofere clienților săi produse din ce în ce mai bune.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: